Bronko

Senaste inläggen

Ja imorgon drar kräftfisket igång i tansen, och som vanligt så ska jag och far ut och trängas med alla ivriga kräftfiskare uppe i buan.


***

Jag önska att jag hade lite statistik att dela med mig av från tidigare år men minnet är inte min starka sida..Får fråga far imorgon om han vet!

Hur som helst så vet jag då att antalet kräftor går upp för varje år och det är ju kul med tanke på att allt annat fiske är så uselt i Tansen.


***

Har hört att Vestli's börjat sälja kräftbete, inte en aning om vad det är eller om det fungerar så vi gör som vanligt och metar mört. Eller inte riktigt, i år har jag faktiskt fuskat.. Slängde i 4 st mjärdar nu i eftermiddag, hoppas på att få nånting som går att andvända! 

***

Mjärdar ja! Snart är det vinter igen och dags för angling!! Längtar! Har bestämt mig för att ha mjärdarna i under vintern i år, men jag vet inte vart jag ska lägga dom.. Nån som har nått bra tips?

***

Vad händer mer i helgen? Malin har bestämt att vi ska paddla kanot med hennes familj på lördag, och så länge det finns vatten i närheten så ser jag ingen anledning att lämna fiskespöt hemma! Hon får paddla som hon vill och jag sitter längst fram och kastar som jag vill! Så är min bild i huvudet just nu i alla fall men jag antar att det inte alls kommer bli så.. Har jag tur kanske jag får ha spöt med i alla fall, men nått fiske lär de väl inte bli... 


***

Jag återkommer med statistik om kräftfisket efter helgen! Apropå statistik, riktigt kul å se att antalet besökare ökar här på bloggen! Blir självklart mycket roligare å blogga när man ser att det faktiskt finns folk som tar sig tid att läsa! Stort tack för de! 


//Anton 

 

#sommar #kräftor #fiske 

ANNONS

Jag har spenderat helgen vid Malins sommarstuga i Grangärde, och finns det en sjö i närheten så får fiskespöna alltid följa med! 
Stugan ligger vid sjön Björken som är en ganska stor sjö, men som även sitter ihop med många andra sjöar som tex Väsman och Bysjön. Men den mesta tiden på vattnet spenderade vi i en mindre sjö som heter Saxen. 


Malins pappa (Ulf) sa åt mig att prova fiska i Saxen om jag ville ha fina abborrar, jag som hade ställt in mig på att fiska gädda tvekade lite och försöke istället trolla efter gädda i Björken på fredagskvällen. Men fisket gick trögt det enda som var intresserad av min soft 4-play var en liten gädda på ca 0,5 kg. 

Så på lördagen bestämmde jag mig för att för att gå på Uffes tips, och det visade sig ge resultat! 

Grymt abborrfiske!!

Jag och Malin hittade på en risvål i Saxen och bestämmde oss för att prova meta lite. Har aldrig sett abborrar hugga på de sättet! Det räckte att du släppte ner en tom krok så fick du fisk! Dock så var det mest småfisk så jag provade kasta istället och det kav bättre resultat. De högg på ca 80% av alla våra kasst och då stod vi där ett bra tag och nötte! När Malins mamma (Eva) skickade meddelande om att dom skulle tända grillen så hade vi tappat räkningne på hur många abborrar vi fått! Men det var i alla fall 6st som var över 2hg, den största var på 3,5hg och den drog jag på en popper av märket CWC, tror den heter pike pop. 

På vägen tillbaka till stugan så åket vi förbi några fina vassar och jag var tvungen att prova samma popper där vilket relulterade i 2st kilos gäddor. 


Men det är helt klart det galna abborrfisket som jag kommer minnas från denna helg! 

Det är verkligen sässong för att kroka stora abborrar nu. En vän till mig (Sami Alvandi) Drog en abborre på 1,8 kg för ungefär en vecka sen. Det är i alla fall den största abborre jag sett nån gång.

//Anton


 

3,5hg

 

Malin krokade sina abborrar på lite anorlunda sätt, men alla sätt är bra utom dom dåliga!

 

Hinken räckte inte till..

 

0,5 kg soft 4-play

 

1kg pike pop

för den som inte har provat fiska med popper så måste jag verkligen rekomendera det, Enligt mig den bästa fiskemetoden på sommaren!

 

1kg pike pop

 

Mongo


 


Samis abborre 1,8 kg!


#Sommar #Abborre #Fiske #Sommarstuga #Båt


ANNONS

En sån här vy skulle man vakna upp till varje morgon!

Jag har följt med Malin till hennes sommarstuga över helgen.

De blev en liten trolling tur igår kväll som resulterade i en liten gädda.

Nu väntar frukosten på mej sen bär de av ut på sjön igen! // Anton

Gyllene Tider i leksand igår! Riktigt bra faktiskt!

Nu ska jag gå och fiska!  #Sommar #GylleneTider #Fiske 

//Anton


 

Är det bara jag som har märkt att ädelfisket har blivit dåligare?

Dom är svårfångade, jag ser i stort sätt inga vak inget plask.

Det kan vara så att det inte är nå kläckningar, vädret har blivit sämre och sämre och lika fisket också.

Försöker leta efter den rätta melodin men har ganska slut på ideér när det gäller flugfiske efter ädelfisk.  känns som det är lika med kastmete o bottenmete också i stort sätt.


Någon som har bra tips på hur jag ska bära mig åt? Flugval, teknik?

=)


// Ante

premiär i tansen då dom har släppt i mer öring!

kände att jag kanske kunde lyckas att fånga en öring i tansen idag men så fel jag hade!

vet inte vart dom släppt i öringen men jag såg inte skymten av dom, måste varit på fel ände av sjön skulle jag gissa på . men det kanske finns några kvar till mig en annan dag, sånt är fisket =) // Ante

Ja kvällen började med ett fint napp som Jenny fick, När hon väl fick in Regnbågen till land på runt 3 kilo så gick linan med flötet av, så vi satt och såg hur den store fan simmade runt med vårat flöte! Så jag tänkte att jag skulle försöka fånga den med mitt drag, och visst lyckades jag med det, fick in den till land och kom åt slirspärren så spöet gick av!
 men fisken var kvar vid land så jag slängde spöet försökte greppa bågen två gånger men den var grov och hal så den fick simma hem igen, Snacka om ett sspännande fiske :P


sen hade vi napp på napp på napp, var ganska härligt att sitta i solen och steka med massa napp!
tillslut lyckades jag få en båge på 1,9 kg så det kändes skönt efter mkt krångel!! :D


Har tyvärr ingen bild!


// Ante

Det blev ännu en tur med regnbågsfiske i Lördags!

Rensultatet blev en fin matregnbåge på 1,3kg. Med mig hade jag Malin, Andreas, Sami och Jessica.

Jag fick regnbågen på bottenmete med powerbait. 
Ännu en riktigt lugn och rogivande kväll. 


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se