Bronko

Senaste inläggen

Några timmar blev det på tansen med Jenny och Tomas, det började segt, men sen lossnade det för tomas som drog abborre efter abborre. men efter en timme lossnade det för mig och fick några fina ätbara borrar! Och vi kunde inte klaga på vädret när vi hade strålande sol och nästan vindstilla. helt underbart!

Fick sammanlagt runt 20 borrar och alla utom två var ätbara =)

Ante//

ANNONS

Bilder från helgens fiske uppe i tansen. Trögt som vanligt där uppe men riktigt härligt väder!


                     

ANNONS

I tisdags blev det fiske kombinerat med fiddyåkning! Fisket blev ganska oseriöst och crossåkningen gick väl så där.. De va kämpigt med små hjul i spåriga skoterspår! Men en fin morgon i solen blev det i alla fall!

Ja då fick jag komma ut på en fin fiskedag, som blev på Tansen.
Vi var ute efter stora abborrar men det är inte helt lätt att hitta rätt ställe.


Det var storm med solsken så vet inte vad man ska tycka om det vädret. skönt att solen sken men dock inte lika skönt med kalla vindar.
dagen blev okej ändå det nappade väldigt bra, lyckades få ihop minst 25 st iallafall , ingen storlek på dem men det var skoj och skönt att få komma ut.


// Ante


 

Fisketur med Malin och Nicklas! Lite seg men annorlunda dag! Det började som vanligt, jag och Nicklas drog varsin gädda på runt kilot. Sen var det dags för mig att dra igen men upp ur hålet kom ingen gädda utan en abborre på runt halv kilot riktigt kul! Det var min första abborre någonsin på angling! Sen fick Nicklas dra nytt anglings PB! Än en gång riktigt kul, gäddan vägde ca 5,5 kg.

     

Riktigt fin leopardbuk på gäddorna!


  Abborre ca 0,5 kg


 

Älsa vaktar donen!


   

Bronko 5,5 kg!

Jag och Nicklas valde att prova älven idag trots att vi viste vad det skulle bli för väder. 

Klockan slog 9, vi hade inte haft ett napp och vi var genomblöta.. Man börjar ju fundera på om det verkligen är värt det alla gånger, att sitta där och frysa häcken av sig, men när en vippa väl löser ut och börjar gunga fram och tillbaka, då vet man att om det var möjligt så skulle man sitta där och vänta dag in och dag ut 365 dagar om året bara för att få känna den härliga kicken! Och så här efteråt så är jag glad att vi inte gav upp där klockan 9 för efter en stund började regnet och vinden avta och då kom även nappen. Vi hade 4 napp och drog 2 gäddor, och när vi vid halv 12 tiden började röra oss tillbaka mot bilen så kunde man se hur solens strålar skar igenom molnen. 


     

Här är dom värdelösa rullarna från vestlis fiske som fryser ihop. Lite ironiskt när det står ICE PIKE på dom men dom är dom enda av våra rullar som inte klarar av kylan.

 Men det var inga större problem att byta dom. De hade tydligen fått in 2 rullar tidigare som inte heller fungerade. Dock menade han på att de inte hade några andra multirullar i samma prisklass så vi var tvugna att lägga pengar i mellan, men då valde jag och nicklas att ta 4 nya haspellrullar istället. 

 Malin och jag provade vinnarn i Söndags, det var en ganska blåsig och kall dag men de verkade inte störa fisken. Redan klockan 9 hade vi haft 8 napp och malin hade dragit sin första gädda någonsin på ismete Grattis till henne! Vid ca halv 12 när vi bestämde oss för att plocka ihop så hade vi haft 12 napp men bara lyckats kroka 5.. Det berodde till viss del på dålig utrustning, men jag kan inte påstå att vi hade dragit 12 av 12 fiskar om vi hade haft andra grejer för nån bommar man ju alltid. Men det är tråkigt när man tappar fisk på grund av att inte utrustningen fungerar som den ska! Därför vill ja avråda den som funderar på att köpa ismetesspön att välja vestlis färdiga sätt, tror dom säljer 4 för 1000 eller nått sånt. Spöna är det inget fel på men du hittar bättre kvalitet på rullar på tex Jula eller Ö&B. 


   

2kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se