Bronko

Senaste inläggen

Paravan är ett redsksp som används vid trollingfiske för att få ut linorna på sidan om båten, dock kostar dessa flytanordningar en del om man ska köpa dom nya..


Men pysslig som jag är så tänkte jag i alla fall göra ett försök att tillverka några stycken själv!
Rent teoretiskt så behöver det inte vara svårare än en plåtbit och en pet-flaska.
Men om dessa spektakel kommer driva utåt som dom ska, synas i vattnet, eller ens flyta återstår att se! 


//Anton


   

ANNONS

Ja, jag väntar fortfarande på att vintern ska komma.. men frågan är väl om de inte är dags att ge upp dom förväntningarna snart och börja inrikta sig på vårfiske istället.. De var längesen jag längtat så mycket efter sommarfisket som ja gör nu! Vill bara glömma denna skitvinter och aldrig uppleva något liknande igen! 
Men men det kan ju bara bli bättre i alla fall! 


Tänkte ja skulle dela med mig av några somriga och sköna reklamfilmer från Rapala i väntan på sommaren! 


ANNONS

En gråmulen och blöt dag på Mojesjön i Gagnef.. Fisket var inte häller på topp men vi fick några häftiga undervattensbilder i alla fall! 


   

Ett litet test av min nya kamera! 
//Anton


ja efter mycket velande om jag törs gå ut på isen eller inte så bestämde jag mig för att åka ut och pimpla lite efter röding.
Åkte till vestlis fiske och köpte lite nya prylar, sen raka vägen hem för att byta om och vidare till lång sjön!

Jag pulsade ut på snötäckta isen och borrade mitt första hål nära land, men inget resultat, borrade ett till hål lite längre ut och det högg till en gång men inget mer än frusna fingrar. så jag prövade ännu ett hål och då högg det till igen, den här gången satt rödingen på kroken, ända upp till iskanten då den slog sig lös mot kanten! *Förbaskat*


Men när mina fötter och händer var stelfrusna och mina knän skakade hej vilt så högg det till igen och den här gången lyckades jag fånga min första röding! inte lika stor som den jag tappade men det är iaf en röding! :D


En bra men blåsig dag.
// Ante


 

Änltigen får man plocka fram lådan med angeldon, flytta över rullarna till ismetesspöna, binda nya tafsar och börja förbereda för vintern! Med en ny isborr och 20-talet nya hemmagjorda angelvippor steg förväntningarna på ett bra premiärfiske. 


***

Efter att ha fått lite skön insperation av Erik Hindén förra vinter så har jag nu gjort egna angelvippor, som består av ränsband och julgranskulor, vilket gör att dom syns väldigt tydligt. På dessa har jag även limmat fast bjälror som fungerar riktigt bra om man är en smula uppmärksam..


   
 ***

Måndagen den 2/12, en typisk december dag.. Mulet väder, inga löv på träden och ingen snö som lyser upp mornarna.. Men ändå en sån härlig dag.. Ca 2 dm is på Vinnarn och en tempratur på -2, vindstilla.. vi hade väntat i ett halvår på den här dagen, Anglingspremiär!! 


***
Fisket på Vinnarn brukar ofta leverera mellan 5-20 fäll varje gång vi är ut, dock aldrig några stora gäddor men de vet vi om, så dom gångerna vi åker till Nessi för att fiska så är vi ute efter många hugg, dock får man stå ut med Erik Hindéns kaxiga gnäll om att vi enbart drar betesfisk.. 

***

Fisket var helt klart godkännt för att vara första vändan för sässongen.. Vi hade sammanlagt 9 fäll och drog 3 gäddor var. Storleksmässigt så låg alla gäddor på runt kilot.


           

När våren går mot sommar och isen försvinner från sjöarna så händer det någonting med min och Nicklas kontakt, vi brukar umgås några dagar in i juni men sen slutar vi prata med varandra.
Fast de är kanske inte så konstigt med tanke på att vi umgås med varandra varje vecka under vinterhalvåret, så ett uppehåll på 3 månader mår nog våran vänskap bara bra av.

Men så fort graderna börjar krypa ner under 0 punkten och sjöarna stelnar till så blir vi som två barn på julafton..

ANGLINGSSÄSSONGEN ÄR HÄR!!

Mjärdarna åker i ikväll och förhoppningsvis så hinner vi få ihop tillräkligt mycket mört för en anglingspremiär lagom till helgen!

Jag kan inte säga exakt hur många kräftor vi fångat tidigare år med det har då varit över 100 i alla fall. 
Fram till i år.. Vi fick ca 90 st i år och det var mycket smått.. vi kokade bara 31 st av dessa så det säger en hel del. 
Mest i en bur vid ett tillfälle fick vi 6 st vilket också är sämre än tidigare år. 
Jag har inte hör nå hur det har gått för andra runt om i sjön förutom grannen som också hade fått ca 100 st och även han påstod att det var mycket smått.. 

Tråkig statistik med andra ord men men 31 riktigt goda kräftor är bättre än inget! 

//Anton

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se